^Back To Top

Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapja

Szabályzatváltozás

Az évadnyitó közgyűlésen szavaznunk kell majd a távlovas szabályzat változásairól is. Annak érdekében, hogy ott már jó ütemben tudjunk szavazni, közzéteszem az ehhez kapcsolódó javaslatokat. Kérlek, olvassátok el, és alakítsátok ki álláspontjaitokat.

A javasolt változásokat két csoportba gyűjtöttem:

- Évadzárón felvetett módosítások: Az évadzárón elhangzott több javaslat a szabályzat bizonyos rendelkezéseivel kapcsolatban. A közgyűlés akkor úgy döntött, hogy az évadnyitón tárgyaljuk majd őket, addigra kiforrott formában. Ezeket a javaslatokat igyekeztem formába önteni, szavazásra előkészíteni. A legtöbb helyen több verzió is készült, amiről majd szavazni kell. A kidolgozott módosítási javaslatokat a "Javaslat a magyar szabályzat módosítására 2018" c. fájlban találjátok. Kérlek olvassátok el, és mérlegeljétek, hogy a közgyűlésen melyik verziót fogjátok támogatni. Ezek a módosítások 2018. március 1. napjával lépnek érvénybe, ha és ahogy a közgyűlés megszavazza őket.

- FEI szabályok változásának követése: A FEI Távlovas Szabályzat 2019-től jelentősen megváltozik. A változásokat átvezettem a magyar szabályzatba. A korrektúrát hagyjátok rajta, és akkor jelöli a szöveg az összes megváltozott pontot. Azok számára, akiket az apró, megfogalmazásbeli finomságok nem érdekelnek, sárga sorkiemelővel jelöltem minden olyan pontot, ahol jelentős, lovasokat érintő változás történt. Ezek a módosítások - amennyiben a közgyűlés elfogadja azokat- 2019. január 1. napjával lépnek majd életbe. Véleményem szerint a változások jellege olyan, ami részünkről vitát nem igényel: alkalmazkodni kell. Ha a FEI új csillagrendszert vezet be, akkor az számunkra adottság. A javasolt új szabályokat a "Magyar Távlovas Szabályzat 2019 v02" fájlban találjátok.

Választás előtt

Tisztelt Szakág!

Információként mellékelem Tamás Zsolt levelét !

 

Tisztelt Szakág, Kedves Barátaim!

Jelölőbizottsági tagtársaimmal egyeztetve szeretnék néhány gondolatot közreadni a 2018.01.20. napi szakági gyűlésen lebonyolítandó választással kapcsolatosan. A jelölőbizottsághoz számos javaslat érkezett a tisztségviselők vonatkozásában. Néhányan már választ adtak, néhányan további gondolkodási időt kértek a válaszadásra. Valamennyi ismeretében nem lesz akadálya a szakági gyűlést tájékoztatni a jelöltek személyéről. A hatályos szabályozás (Lovas Szövetség Alapszabálya, 2017.09.) úgy rendelkezik, hogy a jelöltek a közgyűlésen, maximum 5 perc időtartamban ismertetik elképzeléseiket a következő 4 éves időszakkal kapcsolatos elképzeléseikről. A jelölési folyamatban résztvevők jelezték többségükben, hogy szívesen vennék, ha ez már korábban, írásos formában megtörténne meg mindez, a közgyűlést megelőzően. Javaslom, hogy a választáson résztvevő szakági elnökjelöltek, önkéntesen egy rövid terjedelmű ismertetést írjanak, amelyet egyszerre tennénk közzé, a honlapon is, és a facebookon is. Ennek időpontját a jelöltekkel egyeztetjük. Maga a választás a következőképp zajlik (Alapszabály 20.§ (2 – 4), illetve SzMSz 13.§ (2) ) : a jelölőbizottság beszámolóját követően a szavazásra jogosultak a jelölőlistára való felkerülésről szavaznak. A jelölést elfogadó személy a tisztségre akkor válik jelölté, ha a határozatképes szakági gyűlésen résztvevők 10% -a jelölőlistára, szavazatával felveszi. Ezt követően van mód a jelölteknek nyilatkozni, számukra kérdést feltenni. Az időközben elkészített szavazólapokon a gyűlés előbb megválasztja a szakági elnököt, majd külön a szakbizottsági tagokat. A záró közgyűlés a mostani feladatává tette a szakbizottság létszámának meghatározását. Az előzetes vélemények rendkívül szerteágazóak, általában páratlan (főképp 3, illetve 5) tagból álló szakbizottságban gondolkodnak, azonban érkezett javaslat 5+1 tagú szakbizottságra is. A jelölőlistára történő szavazással egyidejűleg javaslom a döntéshozatalt a szakbizottság létszámának meghatározásában. Üdvözlettel : Tamás Zs.

Fájlmellékletek:
Download this file (Választás.pdf)Választás.pdf75 kB

Meghívás a Crown Prince Cup-ra

Megérkezett a meghívó a Dubaiban márciusban megrendezésre kerülő Crown Prince Cupra. A részleteket a mellékletben találjátok. Akit érdekel, jelentkezzen.

Varga Kata

Fájlmellékletek:
Download this file (meghívó.png)Meghívó1458 kB
Download this file (Riders (Expenses and Privileges)CP Cup 2018.pdf)Meghívás feltételei629 kB

Abu Dhabi

A jelentkezési határidő a President's Cupra január 6! Akit érdekel, sürgősen keresse meg Mihók Csabát! 

Meghatalmazás!

A január 20-án tartandó választáshoz, akinek szüksége van meghatalmazásra, a dokumentumok menüpontban megtalálja! 

Partnerek

Partnerek

Copyrigcht © 2013 tavlovasok.hu