^Back To Top

Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapja

Gyirmót 2012. március 3.

Március 3-án Győr-Gyirmóton a Viktória Lovasudvarban megkezdődött a hivatalos távlovas szezon. 20 lovas jött össze egy osztrák távlovas Steffi Laferl részvételével nemzetközivé avanzsált versenyen.
       A versenyt minősítő versenynek hirdettük, díjazás nélkül. Nem titkolt célja az volt, hogy a fiatal lovakkal minél hamarabb lehessen a minősülést elkezdeni, minél több ló tudja kihasználni azt a lehetőséget, hogy augusztusban bemutatkozzon a Bábolnán megrendezésre kerülő Fiatal Lovak Világbajnokságán. A másik célja pedig az volt, hogy junior és felnőtt versenyzőink, akik idén VB-re, EB-re készülnek, felmérjék, hol tartanak a felkészülésben. A mezőny összetétele jól mutatta, hogy nagyon sok fiatal tehetséget szeretnének minősíteni, hisz a már tapasztalt Kese, Aladdin, Akra hármas mellett, a lovak nagy része a 2004-2007-ben született lovakból állt.
       A verseny 11 órakor startolt, 2 db 20 km-es kört jelöltünk ki a Rába–Marcal töltés rendszerében. A pálya kijelölése nagy kihívás volt, hisz olyan útvonalat kellett találni, ami mindenféle időjárási anomália esetén is teljesíthető. Végül az időjárás kegyes volt, a kedden még 10cm-es hó elolvadt és a mindig fújó kisalföldi szél szinte kifogástalanná szárította a pályát. Az egész mezőnyből összesen 3 lovat kellett sántaság miatt kizárni. Csak remélni tudom, hogy mindenki jól érezte magát, elérte célját, utólagosan sem találta hiába valónak a hozzánk megtett hosszú utat.

Feketéné Wachtler Kati


Sík Gabi

A 2011-es év hosszú- és rövidtávú bajnokságának győztesével készített interjút Baranyai Antal a Lovas Élet márciusi számában.

Minősülési feltételek a Fiatal Lovak Világbajnokságára!

A Fiatal Lovak Világbajnoksága 4*-os versenynek minősül ugyan, de a minősülési feltételek megegyeznek a 2*-os, azaz a 120 km-hez szükséges követelményekkel.        Ez azt jelenti, hogy a ló és lovas nemzeti versenyeken megtesz 2 alkalommal 40 km-t és két alkalommal 80 km-t, vagy 3 alkalommal 80 km-t. Ezután indulhat nemzetközi 80 km-en vagy más egy csillagos kategóriájú versenyen (80-119 km). A kötelező pihenő idő ezután 20 nap, ha sikeresen teljesítette a versenyt. Azonban a Világbajnokságokon követelmény, hogy a névleges nevezési határidővel megegyező időpontban már rendelkezzen a nevező a megfelelő minősüléssel, ami azt jelenti, hogy a verseny előtt körülbelül 2 hónappal már minősülni kell.

Partnerek

Partnerek

Copyrigcht © 2013 tavlovasok.hu