^Back To Top

Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapja

Évadnyitó tájékoztató és elnökségi ülés

2017. március 25-én, szombaton, 15.00 órakor a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló és Távhajtó Szakágának Szakbizottsága ülést tart, melyre a Szakbizottság (Elnökség) tagjait ezúton hívja meg.

2017.március 25-én, szombaton, 16.00 órakor a Magyar Lovas Szövetség Távlovagló- és Távhajtó Szakága évadnyitó tájékoztatót tart, melyre minden érdeklődőt ezúton hív meg.

Mindkét esemény helyszíne e cecei verseny helyszíne, vagy egy ahhoz közeli hely lesz, melyet még később pontosítunk.

 

Sportbaráti üdvözlettel:

 

Mihók Csaba

Távlovagló- és Távhajtó Szakág 

elnök

 

 

Bírói és állatorvosi tanfolyam

A cecei versennyel egyidőben, a verseny helyszínén nemzeti bírói- és állatorvosi tanfolyamot tartunk. A helyszín és az időpont választás oka, hogy gyakorlati szemléletű képzést szeretnénk tartani. A pontos programot a jelentkezők névsorának ismeretében alakítjuk ki (fontos tudnunk, hogy hányan jelentkeznek továbbképzésre, és hányan alapképzésre). Éppen ezért kérek mindenkit, akit ez érint és érdekel, hogy nálam jelentkezzen minél hamarabb (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ).

 

Köszönettel:

 

Varga Kata 

Kérés

Tisztelt Elnökség!

 

 

 

Mint a Távlovas Szakág Szövetségi Kapitánya szeretném kérni, hogy mielőbb tegyék közzé az évadnyitó közgyűlés helyét és időpontját.

Van ugyanis néhány kérdés, amit szeretném ha megvitatnánk, mielőtt nekimegyünk az idei szezonnak.

 

Tisztelettel:

 

Fekete Róbert

 

          Szövetségi Kapitány

Crown Prince Cup, Dubai

Az idei évben a Dubai Lovas Szövetség a Crown Prince Cup elnevezésű CEI** 120 km-es versenyre is küldött meghívást a Magyar Lovas Szövetségnek. A versenyt március 18-án, a Dubai International Endurance City-ben rendezik. A meghívás két lovasnak és fejenként két segítőjüknek szól, továbbá meg lehet jelölni egy tartalék lovast is.

Olyan lovast lehet nevezni, aki sikeresen teljesített egy 160 km-es vagy egy 120 km-es versenyt, a nevezés lezárásához képest 24 hónapon belül. Ezt nem csak a nevezett, hanem másik lóval is teljesíthette. Előnyt élveznek a FEI érmesek (világ-vagy európa bajnokság helyezettjei) és az elit lovasok.

A lónak 120 km-es FEI versenyre beminősült, 10 év alatti lónak kell lennie. Olyan lovat hívnak, amelyik legalább egy legalább FEI 80 km-es versenyt (vagy a rendezők által elfogadott más versenyt) kifejezetten sikeresen teljesített, pl. az első 10 helyezett között volt. 

Mellékelem a meghívót, illetve a kiválasztás feltételeit és az arabok által biztosított ellátás leírását, feltételeit tartalmazó dokumentumot.

Dubai

Ha a pénzdíjról igaz, amit Csaba ír, annak én örülök majd a legjobban, de egyelőre sem pénzt, sem hírt nem kaptam róla. A felkészítés és a repülőtérig eljutás 400-800.000 forint. Természetesen nem lesz titok, ha kapok pénzt. 

Helyek idén és tavaly is maradtak üresen, hajrá magyarok! Nagy élmény, érdemes küzdeni érte, gyúrjatok rá!

Varga Kata

Tájékoztató

Tájékoztató

 

Kedves Versenyzők!

1.      Több megkeresés érkezett a tagság részéről számomra, hogy milyen alapon utaznak ki egyesek az Arab Emirátusok versenyeire (pl. President’s Cup ) a Szakág tagsága és a nyilvánosság bevonása nélkül. 

Ez ügyben megkerestem a Lovas Szövetséget és egyeztettem Dr. Varga Katával is. Ezentúl nyilvánosságra lesz hozva a honlapon minden meghívó, ami érkezik a magyar távlovas sport számára. Bárki jelentkezhet ezekre a versenyekre a távlovasok közül, aki megfelel a versenykiírás feltételeinek, van minősült lova és vállalja az anyagi költségeket. ( A ló utaztatásának költségei az európai berakódó repülőtérig terhelik a lovast. Az arabok onnan fizetik a ló oda-vissza utaztatását,fizetik a lovas és a kísérő oda-vissza utazásának költségeit, a szálloda költségeit és az ottani tartózkodás költségeit. )Értesüléseim szerint, kb. 8-9 Millió Ft-nak megfelelő pénzdíjat kap minden európai lovas, aki célba ért Európából hozott lovával, helyezéstől függetlenül. ( Ez a versenykiírásban nem szerepel.) Most, hogy ez a titok feltárult, rajta távlovasok!! Érdemes küzdeni!

2.       Versenynaptár: A magyar OB I. versenysorozat 4 fordulóból áll. Két korábbi rendező nem vállalta a továbbiakban a versenyrendezést.

-  A mindenki által szeretett solti versenyhelyszín sajnos kikerült a versenynaptárból. Ennek oka, hogy Rencsár Kálmán Úr január 12-én megírta nekem, hogy nem kíván a továbbiakban versenyt rendezni, döntését nem indokolta.

-          A bükkösdi verseny rendezője is lemondta az idei rendezést.

 

Ezek tudatában gyorsan kellett intézkedni, hogy új helyszínek legyenek.

Cecén több sikeres OB II-es verseny került megrendezésre. Úgy gondoltam, hogy az ottani menedzsment a Szakág támogatásával OB I-es versenyt is simán megrendez. Cecén a lovak elhelyezése mobil boxokban lesz. Lesz melegedő sátor ingyen ebéddel. A talaj homokos, így a sár kizárható. Tavaly, 2016. március 7-én (!!!) közel 70 lóval érkeztek meg a lovasok Cecére, köztük külföldiek is. A verseny jól sikerült. Idén 3 héttel később, március 25-26-án kerül sor a 2 napos versenyre, reméljük még jobb idő lesz.

 

A másik új OB I-es versenyhelyszín Eger-Ostoros. Itt 2008-ban volt utoljára verseny. Akkor azt mondtam, itt és ne tovább, mert belefáradtam a versenyrendezésbe. Megjegyzem, 10x rendeztem OB-t és  1x nemzetközit. De most az idő rövidsége miatt vállaltam el újólag a versenyrendezést, hogy a 4 forduló meglegyen a megfelelő körülmények között. Ostoroson 22 ingyen boksz, kb. 30 lóállás és 50 hektár zárt terület áll a távlovasok rendelkezésére. Kétszeri ingyen ebéd és ingyen reggeli várja a lovasokat. A pálya kötött talaj, többnyire sík, néhány enyhe emelkedővel. A versenyen pénzdíjakat lehet elnyerni.

 

Bábolna: November közepén utaztam Bábolnára, hogy az új bábolnai igazgatóval, Haál Gábor Úrral egyeztessek a nemzetközi verseny időpontjáról. Az ő kérésére OB II-es versenyt is rendezünk ott a nyár végén. Kértem az Igazgató Urat, hogy a magyar versenyzők boxdíjai más elbírálásban részesüljenek, mint a közelmúltban. Ígéretet kaptam, hogy figyelembe veszi kérésemet.

A 4. OB I. futam rendezőjével, Varga Károly Úrral egyeztettünk, hogy 1 hónappal korábbra hozzuk a versenyt, így az időjárás kedvezőbb lesz szeptember elején.

 

OB II-es fordulók:

1.Izsák: Bányai Béla Úr kérésére május 13-án lesz.

2.Új helyszín Mágocs, júl. 2-án. Itt szintén rendező, Kontár Gergő kérésére nyáron lesz a verseny.

3.helyszín: Hetvehely: a rendező kifejezett kérésére júl. 29-én vállalják a rendezést

4.A bábolnai OB-II-es verseny dátuma még változhat szeptemberre egyéb rendezvények miatt.

 

A versenynaptár összeállításában az volt az irányelv, hogy a versenyek időpontjai egymástól megfelelő távolságra legyenek a lovak regenerálódása érdekében.

 

Mindenkinek sikeres felkészülést és eredményes versenyszezont kívánok!

 

 

 Sportbaráti üdvözlettel: Mihók Csaba  Szakág elnök

 

 

 

2017. január 20.

Partnerek

Partnerek

Copyrigcht © 2013 tavlovasok.hu