^Back To Top

Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapja

Crown Prince Cup, Dubai

Az idei évben a Dubai Lovas Szövetség a Crown Prince Cup elnevezésű CEI** 120 km-es versenyre is küldött meghívást a Magyar Lovas Szövetségnek. A versenyt március 18-án, a Dubai International Endurance City-ben rendezik. A meghívás két lovasnak és fejenként két segítőjüknek szól, továbbá meg lehet jelölni egy tartalék lovast is.

Olyan lovast lehet nevezni, aki sikeresen teljesített egy 160 km-es vagy egy 120 km-es versenyt, a nevezés lezárásához képest 24 hónapon belül. Ezt nem csak a nevezett, hanem másik lóval is teljesíthette. Előnyt élveznek a FEI érmesek (világ-vagy európa bajnokság helyezettjei) és az elit lovasok.

A lónak 120 km-es FEI versenyre beminősült, 10 év alatti lónak kell lennie. Olyan lovat hívnak, amelyik legalább egy legalább FEI 80 km-es versenyt (vagy a rendezők által elfogadott más versenyt) kifejezetten sikeresen teljesített, pl. az első 10 helyezett között volt. 

Mellékelem a meghívót, illetve a kiválasztás feltételeit és az arabok által biztosított ellátás leírását, feltételeit tartalmazó dokumentumot.

Dubai

Ha a pénzdíjról igaz, amit Csaba ír, annak én örülök majd a legjobban, de egyelőre sem pénzt, sem hírt nem kaptam róla. A felkészítés és a repülőtérig eljutás 400-800.000 forint. Természetesen nem lesz titok, ha kapok pénzt. 

Helyek idén és tavaly is maradtak üresen, hajrá magyarok! Nagy élmény, érdemes küzdeni érte, gyúrjatok rá!

Varga Kata

President's Cup

Január elején érkezett a Magyar Lovas Szövetséghez a meghívó a President's Cup 160 km CEI*** versenyre, melyet február 11-én tartanak Abu Dhabiban. Az Abu Dhabi Lovas Szövetség három magyar junior versenyzőt invitált a versenyre, azzal, hogy olyan junior lovast válasszunk, aki még nem volt ennek a versenynek részese. Két olyan junior lovas volt, akinek van három csillagos versenyre beminősült lova,  Bartos Viktória és Szösz Letícia. Mivel Szösz Letícia már tavaly is kint volt , bár ló nélkül, emailben megkérdeztük az arab szervezőket, elfogadnák-e az ő nevezését is. Szerencsére támogató válasz érkezett, így Bartos Viktória és Szösz Letícia is készülnek az utazásra. Sok szerencsét kívánunk nekik. 

Fájlmellékletek:
Download this file (Prsidents Cup 2017 meghívó.docx)Prsidents Cup 2017 meghívó.docx21 kB

Tájékoztató

Tájékoztató

 

Kedves Versenyzők!

1.      Több megkeresés érkezett a tagság részéről számomra, hogy milyen alapon utaznak ki egyesek az Arab Emirátusok versenyeire (pl. President’s Cup ) a Szakág tagsága és a nyilvánosság bevonása nélkül. 

Ez ügyben megkerestem a Lovas Szövetséget és egyeztettem Dr. Varga Katával is. Ezentúl nyilvánosságra lesz hozva a honlapon minden meghívó, ami érkezik a magyar távlovas sport számára. Bárki jelentkezhet ezekre a versenyekre a távlovasok közül, aki megfelel a versenykiírás feltételeinek, van minősült lova és vállalja az anyagi költségeket. ( A ló utaztatásának költségei az európai berakódó repülőtérig terhelik a lovast. Az arabok onnan fizetik a ló oda-vissza utaztatását,fizetik a lovas és a kísérő oda-vissza utazásának költségeit, a szálloda költségeit és az ottani tartózkodás költségeit. )Értesüléseim szerint, kb. 8-9 Millió Ft-nak megfelelő pénzdíjat kap minden európai lovas, aki célba ért Európából hozott lovával, helyezéstől függetlenül. ( Ez a versenykiírásban nem szerepel.) Most, hogy ez a titok feltárult, rajta távlovasok!! Érdemes küzdeni!

2.       Versenynaptár: A magyar OB I. versenysorozat 4 fordulóból áll. Két korábbi rendező nem vállalta a továbbiakban a versenyrendezést.

-  A mindenki által szeretett solti versenyhelyszín sajnos kikerült a versenynaptárból. Ennek oka, hogy Rencsár Kálmán Úr január 12-én megírta nekem, hogy nem kíván a továbbiakban versenyt rendezni, döntését nem indokolta.

-          A bükkösdi verseny rendezője is lemondta az idei rendezést.

 

Ezek tudatában gyorsan kellett intézkedni, hogy új helyszínek legyenek.

Cecén több sikeres OB II-es verseny került megrendezésre. Úgy gondoltam, hogy az ottani menedzsment a Szakág támogatásával OB I-es versenyt is simán megrendez. Cecén a lovak elhelyezése mobil boxokban lesz. Lesz melegedő sátor ingyen ebéddel. A talaj homokos, így a sár kizárható. Tavaly, 2016. március 7-én (!!!) közel 70 lóval érkeztek meg a lovasok Cecére, köztük külföldiek is. A verseny jól sikerült. Idén 3 héttel később, március 25-26-án kerül sor a 2 napos versenyre, reméljük még jobb idő lesz.

 

A másik új OB I-es versenyhelyszín Eger-Ostoros. Itt 2008-ban volt utoljára verseny. Akkor azt mondtam, itt és ne tovább, mert belefáradtam a versenyrendezésbe. Megjegyzem, 10x rendeztem OB-t és  1x nemzetközit. De most az idő rövidsége miatt vállaltam el újólag a versenyrendezést, hogy a 4 forduló meglegyen a megfelelő körülmények között. Ostoroson 22 ingyen boksz, kb. 30 lóállás és 50 hektár zárt terület áll a távlovasok rendelkezésére. Kétszeri ingyen ebéd és ingyen reggeli várja a lovasokat. A pálya kötött talaj, többnyire sík, néhány enyhe emelkedővel. A versenyen pénzdíjakat lehet elnyerni.

 

Bábolna: November közepén utaztam Bábolnára, hogy az új bábolnai igazgatóval, Haál Gábor Úrral egyeztessek a nemzetközi verseny időpontjáról. Az ő kérésére OB II-es versenyt is rendezünk ott a nyár végén. Kértem az Igazgató Urat, hogy a magyar versenyzők boxdíjai más elbírálásban részesüljenek, mint a közelmúltban. Ígéretet kaptam, hogy figyelembe veszi kérésemet.

A 4. OB I. futam rendezőjével, Varga Károly Úrral egyeztettünk, hogy 1 hónappal korábbra hozzuk a versenyt, így az időjárás kedvezőbb lesz szeptember elején.

 

OB II-es fordulók:

1.Izsák: Bányai Béla Úr kérésére május 13-án lesz.

2.Új helyszín Mágocs, júl. 2-án. Itt szintén rendező, Kontár Gergő kérésére nyáron lesz a verseny.

3.helyszín: Hetvehely: a rendező kifejezett kérésére júl. 29-én vállalják a rendezést

4.A bábolnai OB-II-es verseny dátuma még változhat szeptemberre egyéb rendezvények miatt.

 

A versenynaptár összeállításában az volt az irányelv, hogy a versenyek időpontjai egymástól megfelelő távolságra legyenek a lovak regenerálódása érdekében.

 

Mindenkinek sikeres felkészülést és eredményes versenyszezont kívánok!

 

 

 Sportbaráti üdvözlettel: Mihók Csaba  Szakág elnök

 

 

 

2017. január 20.

versenynaptár 2017

Kedves Versenyzők!

 

1/2017 Elnökségi Határozat

A 2017-es versenynaptár.  ( Megtekinthető a Versenynaptár menüpont alatt)

 

2/2017 Elnökségi Határozat

Minősülési feltételek a kontinentális és interkontinentális versenyeken való Szakág által nyújtott anyagi támogatás elnyeréséhez:

A EB-re vagy VB-re minősült versenyzők számára a következő feltételek valamelyikének teljesítésével nyújt anyagi támogatást a Szakág a versenyen való induláshoz:

1.       Ha az EB illetve VB tárgyévében a ló-lovas páros egy 80 km-es versenyt minimum 18 km/ h átlagsebességgel teljesít vagy

2.       Ha az EB illetve VB tárgyévében a ló-lovas páros egy 120 km-es versenyt minimum 16 km/ h átlagsebességgel teljesít vagy

3.       Ha az EB illetve VB tárgyévében a ló-lovas páros egy 160 km-es versenyt minimum 15 km/ h átlagsebességgel teljesít.

A távokat hazai vagy külföldi versenyeken lehet teljesíteni.

Aki ezeket a feltételeket nem tudta vagy nem akarta teljesíteni, az a saját költségén indulhat a minősült lovával az EB-n vagy VB-n.

 

Ezek a szabályok a felnőtt és junior korú versenyzőkre egyaránt vonatkoznak, kivéve az elit lovasokat.

 

Sportbaráti üdvözlettel: Mihók Csaba

Szakág elnök

Rajtengedély-vizsga 2017

A cecei verseny helyszínén, azzal egyidőben, szombaton délután rajtengedély vizsgát tartunk. Így azok a vizsgázók, akik sikeresen leteszik a vizsgát, és a licencüket előre befizetik, vasárnap már indulhatnak is a versenyen. Kérünk minden érdeklődőt, hogy a papírmunka intézésének időben álljon neki, mert az heteket is igénybe vehet. A jelentkezés módjáról a http://lovasszovetseg.hu/rajtengedely-vizsga oldalon találtok meg minden információt. Mi csak azt vizsgáztathatjuk, aki szabályosan benevezett a vizsgára. 

Kérdéseitekkel keressétek Varga Katát (36 30 9571 654).

Partnerek

Partnerek

Copyrigcht © 2013 tavlovasok.hu