^Back To Top

Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapja

Szabályzatváltozás

Az évadnyitó közgyűlésen szavaznunk kell majd a távlovas szabályzat változásairól is. Annak érdekében, hogy ott már jó ütemben tudjunk szavazni, közzéteszem az ehhez kapcsolódó javaslatokat. Kérlek, olvassátok el, és alakítsátok ki álláspontjaitokat.

A javasolt változásokat két csoportba gyűjtöttem:

- Évadzárón felvetett módosítások: Az évadzárón elhangzott több javaslat a szabályzat bizonyos rendelkezéseivel kapcsolatban. A közgyűlés akkor úgy döntött, hogy az évadnyitón tárgyaljuk majd őket, addigra kiforrott formában. Ezeket a javaslatokat igyekeztem formába önteni, szavazásra előkészíteni. A legtöbb helyen több verzió is készült, amiről majd szavazni kell. A kidolgozott módosítási javaslatokat a "Javaslat a magyar szabályzat módosítására 2018" c. fájlban találjátok. Kérlek olvassátok el, és mérlegeljétek, hogy a közgyűlésen melyik verziót fogjátok támogatni. Ezek a módosítások 2018. március 1. napjával lépnek érvénybe, ha és ahogy a közgyűlés megszavazza őket.

- FEI szabályok változásának követése: A FEI Távlovas Szabályzat 2019-től jelentősen megváltozik. A változásokat átvezettem a magyar szabályzatba. A korrektúrát hagyjátok rajta, és akkor jelöli a szöveg az összes megváltozott pontot. Azok számára, akiket az apró, megfogalmazásbeli finomságok nem érdekelnek, sárga sorkiemelővel jelöltem minden olyan pontot, ahol jelentős, lovasokat érintő változás történt. Ezek a módosítások - amennyiben a közgyűlés elfogadja azokat- 2019. január 1. napjával lépnek majd életbe. Véleményem szerint a változások jellege olyan, ami részünkről vitát nem igényel: alkalmazkodni kell. Ha a FEI új csillagrendszert vezet be, akkor az számunkra adottság. A javasolt új szabályokat a "Magyar Távlovas Szabályzat 2019 v02" fájlban találjátok.

Partnerek

Partnerek

Copyrigcht © 2013 tavlovasok.hu