^Back To Top

Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapja

Meghatalmazás!

A január 20-án tartandó választáshoz, akinek szüksége van meghatalmazásra, a dokumentumok menüpontban megtalálja! 

Választás előtt

Tisztelt Szakág!

Információként mellékelem Tamás Zsolt levelét !

 

Tisztelt Szakág, Kedves Barátaim!

Jelölőbizottsági tagtársaimmal egyeztetve szeretnék néhány gondolatot közreadni a 2018.01.20. napi szakági gyűlésen lebonyolítandó választással kapcsolatosan. A jelölőbizottsághoz számos javaslat érkezett a tisztségviselők vonatkozásában. Néhányan már választ adtak, néhányan további gondolkodási időt kértek a válaszadásra. Valamennyi ismeretében nem lesz akadálya a szakági gyűlést tájékoztatni a jelöltek személyéről. A hatályos szabályozás (Lovas Szövetség Alapszabálya, 2017.09.) úgy rendelkezik, hogy a jelöltek a közgyűlésen, maximum 5 perc időtartamban ismertetik elképzeléseiket a következő 4 éves időszakkal kapcsolatos elképzeléseikről. A jelölési folyamatban résztvevők jelezték többségükben, hogy szívesen vennék, ha ez már korábban, írásos formában megtörténne meg mindez, a közgyűlést megelőzően. Javaslom, hogy a választáson résztvevő szakági elnökjelöltek, önkéntesen egy rövid terjedelmű ismertetést írjanak, amelyet egyszerre tennénk közzé, a honlapon is, és a facebookon is. Ennek időpontját a jelöltekkel egyeztetjük. Maga a választás a következőképp zajlik (Alapszabály 20.§ (2 – 4), illetve SzMSz 13.§ (2) ) : a jelölőbizottság beszámolóját követően a szavazásra jogosultak a jelölőlistára való felkerülésről szavaznak. A jelölést elfogadó személy a tisztségre akkor válik jelölté, ha a határozatképes szakági gyűlésen résztvevők 10% -a jelölőlistára, szavazatával felveszi. Ezt követően van mód a jelölteknek nyilatkozni, számukra kérdést feltenni. Az időközben elkészített szavazólapokon a gyűlés előbb megválasztja a szakági elnököt, majd külön a szakbizottsági tagokat. A záró közgyűlés a mostani feladatává tette a szakbizottság létszámának meghatározását. Az előzetes vélemények rendkívül szerteágazóak, általában páratlan (főképp 3, illetve 5) tagból álló szakbizottságban gondolkodnak, azonban érkezett javaslat 5+1 tagú szakbizottságra is. A jelölőlistára történő szavazással egyidejűleg javaslom a döntéshozatalt a szakbizottság létszámának meghatározásában. Üdvözlettel : Tamás Zs.

Fájlmellékletek:
Download this file (Választás.pdf)Választás.pdf75 kB

Meghívás Abu Dhabiba

Idén is megérkezett a már szokásosnak mondható meghívó az Abu Dhabiban megrendezendő President's Cupra. Ráadásul idén három beminősült junior versenyző is lehetőséget kaphat a részvételre. Várjuk az érdeklődők jelentkezését. 

Fájlmellékletek:
Download this file (Hungary Invitation.pdf)Hungary Invitation.pdf199 kB

Abu Dhabi

A jelentkezési határidő a President's Cupra január 6! Akit érdekel, sürgősen keresse meg Mihók Csabát! 

Dubai

Szombaton 3 lovasunk is indul a hagyományos Dubaiban rendezendő 160km-es versenyen.

Feketéné W. Katalin Batu Kánnal, Fekete Patrícia a kínai tulajdonú, Portugáliában tréningben lévő Ruisenorral és Tóth József Jazerával indulnak.

Sok sikert kívánunk mindhárom magyar lovasnak!

Sajnálatos módon, a februárban tartandó President Cupra (Abu Dhabi) senki sem kapott meghívást, így az évek óta tartó magyar részvétel megszakadt.

 

B.K

 

DUBAI 2018

Szombaton 3 lovasunk is indul a hagyományos Dubaiban rendezendő 160km-es versenyen.

Feketéné W. Katalin Batu Kánnal, Fekete Patrícia a kínai tulajdonú, Portugáliában tréningben lévő Ruisenorral és Tóth József Jazerával indulnak.

Sok sikert kívánunk mindhárom magyar lovasnak!

B.K

 

Partnerek

Partnerek

Copyrigcht © 2013 tavlovasok.hu