^Back To Top

Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapja

IX. Bábolna Derby

A Bábolna Derby versenykiírása olvasható a Versenynaptár menüpontban. Már lehet nevezni!        
        Nevezés
a megszokott módon:
        a magyar országos bajnokságra a Nevezés menüpontban;
        a nemzetközi versenyekre külön Bányai Zsuzsinál (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
        A box vagy állás igényt is mindenképpen jelezzétek Bányai Zsuzsinál!
        Nevezési határidő: 2012.04.16.
Kérünk Benneteket, hogy a határidőt tartsátok be, különben nem tudunk sem boxot, sem állást biztosítani!

FEI bírókat és állatorvosokat képeztek Pécsett - Fotók a Galériában

A Magyar Lovas Szövetség Távlovas és Távhajtó Szakága képzést, illetve továbbképzést szervezett nemzetközi versenyeken dolgozó tisztségviselők számára. A tanfolyamon egymással párhuzamosan zajlott az első-, illetve második szintű bírók, technikai küldöttek és állatorvosok képzése.       
       Minden nemzetközi szinten elismert bírónak, állatorvosnak, technikai küldöttnek és stewardnak három évente kötelező továbbképzésen részt vennie, így a Pécsett zajló tanfolyam jó lehetőséget biztosított a magyar bíróknak és állatorvosoknak a továbblépésre. Ahhoz, hogy valaki egyre magasabb szintre lépkedhessen a ranglétrán, azaz megszerezze a kettő, három vagy négy csillagos minősítést, nem csak a tanfolyam elvégzése, hanem rengeteg munkatapasztalat is szükséges. A FEI szabályzata pontosan előírja, hogy hány és milyen szintű versenyen kell egy adott tisztségviselőnek dolgoznia ahhoz, hogy a következő csillagot megkapja.
       Büszkén mondhatjuk: a távlovas szakág sok éves erőfeszítése, hogy tisztségviselőit a lehető legmagasabb szinten képeztesse, meghozta, meghozza gyümölcsét, hiszen számos kettő, három és négy csillagos tisztségviselőnk van. Egy ilyen dinamikusan növekvő szakágban, amely már most a második legtöbb nemzetközi versenyt rendezi világszerte, ez az adott tisztségviselőknek is jó lehetőség, illetve a szakágnak is büszkeség. Bíróink, állatorvosaink megtalálhatóak a cseh, szlovák, bolgár, osztrák versenyek mellett francia, olasz, emirátusokbeli, bahraini versenyeken is.
       Az ilyen tanfolyamoknak óriási erénye, hogy egészen különböző hátterű, nemzetiségű, habitusú emberek találkoznak, cserélnek tapasztalatokat. így a pécsi tanfolyamon is találhattunk lett, bulgár, horvát, cseh, szlovák, román, algír, olasz, svéd, dél-afrikai, osztrák, német, román, orosz résztvevőket. így persze nem csak szakmailag, hanem emberileg is érdekes volt a tanfolyamon, mely a FEI szigorú követelményeinek megfelelően, magas szakmai színvonalon folyt.
       Azért reméljük, hogy a 45 résztvevő nem csak a távlovas szakágat érintő tudással a birtokában távozott, hanem nyomot hagyott benne a pécsi belváros, a villányi borok és a magyar vendégszeretet is.

 

Varga Kata


Gyirmót 2012. március 3.

Március 3-án Győr-Gyirmóton a Viktória Lovasudvarban megkezdődött a hivatalos távlovas szezon. 20 lovas jött össze egy osztrák távlovas Steffi Laferl részvételével nemzetközivé avanzsált versenyen.
       A versenyt minősítő versenynek hirdettük, díjazás nélkül. Nem titkolt célja az volt, hogy a fiatal lovakkal minél hamarabb lehessen a minősülést elkezdeni, minél több ló tudja kihasználni azt a lehetőséget, hogy augusztusban bemutatkozzon a Bábolnán megrendezésre kerülő Fiatal Lovak Világbajnokságán. A másik célja pedig az volt, hogy junior és felnőtt versenyzőink, akik idén VB-re, EB-re készülnek, felmérjék, hol tartanak a felkészülésben. A mezőny összetétele jól mutatta, hogy nagyon sok fiatal tehetséget szeretnének minősíteni, hisz a már tapasztalt Kese, Aladdin, Akra hármas mellett, a lovak nagy része a 2004-2007-ben született lovakból állt.
       A verseny 11 órakor startolt, 2 db 20 km-es kört jelöltünk ki a Rába–Marcal töltés rendszerében. A pálya kijelölése nagy kihívás volt, hisz olyan útvonalat kellett találni, ami mindenféle időjárási anomália esetén is teljesíthető. Végül az időjárás kegyes volt, a kedden még 10cm-es hó elolvadt és a mindig fújó kisalföldi szél szinte kifogástalanná szárította a pályát. Az egész mezőnyből összesen 3 lovat kellett sántaság miatt kizárni. Csak remélni tudom, hogy mindenki jól érezte magát, elérte célját, utólagosan sem találta hiába valónak a hozzánk megtett hosszú utat.

Feketéné Wachtler Kati


Képek és eredmények - Gyirmót

Új - gyirmóti - képek a Galériában! A minősítő lovaglás eredményei az Eredmények menüpontban olvashatóak.  

Sík Gabi

A 2011-es év hosszú- és rövidtávú bajnokságának győztesével készített interjút Baranyai Antal a Lovas Élet márciusi számában.

Felhívás! Távlovas Egyenruha.

Távlovasok! Felhívnám a figyelmét minden versenyzőnek, hogy 2012-től nemzetközi versenyeken csak a szakág által elfogadott formaruhában lehet megjelenni, felvonulni és versenyezni. Kérem az érdekelt versenyzőket, hogy március 31-ig szerezzék be a felszerelést a Népstadionban lévő üzletből, hogy az április 1-jén Colle Umbertóban megrendezésre kerülő versenyen méltóképpen tudjuk képviselni hazánkat és a Magyar Távlovas sportot. Köszönettel: Ódor  

Partnerek

Partnerek

Copyrigcht © 2013 tavlovasok.hu