^Back To Top

Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapja

IX.Bábolna Derby

A nagy érdeklődésre való tekintettel Bábolnán vasárnap is rendezünk 80 km nemzeti versenyt. Az OB pontokba nem számít bele, és csak minősítő, helyezés nélkül.  

FEI bírókat és állatorvosokat képeztek Pécsett - Fotók a Galériában

A Magyar Lovas Szövetség Távlovas és Távhajtó Szakága képzést, illetve továbbképzést szervezett nemzetközi versenyeken dolgozó tisztségviselők számára. A tanfolyamon egymással párhuzamosan zajlott az első-, illetve második szintű bírók, technikai küldöttek és állatorvosok képzése.       
       Minden nemzetközi szinten elismert bírónak, állatorvosnak, technikai küldöttnek és stewardnak három évente kötelező továbbképzésen részt vennie, így a Pécsett zajló tanfolyam jó lehetőséget biztosított a magyar bíróknak és állatorvosoknak a továbblépésre. Ahhoz, hogy valaki egyre magasabb szintre lépkedhessen a ranglétrán, azaz megszerezze a kettő, három vagy négy csillagos minősítést, nem csak a tanfolyam elvégzése, hanem rengeteg munkatapasztalat is szükséges. A FEI szabályzata pontosan előírja, hogy hány és milyen szintű versenyen kell egy adott tisztségviselőnek dolgoznia ahhoz, hogy a következő csillagot megkapja.
       Büszkén mondhatjuk: a távlovas szakág sok éves erőfeszítése, hogy tisztségviselőit a lehető legmagasabb szinten képeztesse, meghozta, meghozza gyümölcsét, hiszen számos kettő, három és négy csillagos tisztségviselőnk van. Egy ilyen dinamikusan növekvő szakágban, amely már most a második legtöbb nemzetközi versenyt rendezi világszerte, ez az adott tisztségviselőknek is jó lehetőség, illetve a szakágnak is büszkeség. Bíróink, állatorvosaink megtalálhatóak a cseh, szlovák, bolgár, osztrák versenyek mellett francia, olasz, emirátusokbeli, bahraini versenyeken is.
       Az ilyen tanfolyamoknak óriási erénye, hogy egészen különböző hátterű, nemzetiségű, habitusú emberek találkoznak, cserélnek tapasztalatokat. így a pécsi tanfolyamon is találhattunk lett, bulgár, horvát, cseh, szlovák, román, algír, olasz, svéd, dél-afrikai, osztrák, német, román, orosz résztvevőket. így persze nem csak szakmailag, hanem emberileg is érdekes volt a tanfolyamon, mely a FEI szigorú követelményeinek megfelelően, magas szakmai színvonalon folyt.
       Azért reméljük, hogy a 45 résztvevő nem csak a távlovas szakágat érintő tudással a birtokában távozott, hanem nyomot hagyott benne a pécsi belváros, a villányi borok és a magyar vendégszeretet is.

 

Varga Kata


Otrovanec (HR) 2012. április 14. CEN1* (97km), 60km, 40km

A Horvát Lovasszövetség versenyének információi:

Három versenyszámot rendeznek:
CEN 1* 97 km: 2012. április 14. rajt: 7:00
60 km: 2012. április 14. rajt: 10:00
40 km: 2012. április 14. rajt: 10:30 (maximum sebesség 15 km/h).

Előzetes orvosi vizsgálat:
CEN 1* 04.13. (16-19); technikai értekezlet: 19:00.
60km-es és a 40km-es verseny 04.13. (16-19) és 04.14. (7.00 -9.00); technikai értekezlet: 9:00.
A rendezők kérik, hogy az indulni szándékozók mihamarabb jelezzék szándékukat. A legközelebbi hotel Durdevac helységben van. Lehetséges privát szállást közelebb találni, ha erre igény van. A lovak elhelyezéséhez 5 normál box áll rendelkezésre.
Kérik, hogy a nevezéseket a lovas és a ló nevével a Szakágon keresztül juttassák el.

 
 
 

Képek és eredmények - Gyirmót

Új - gyirmóti - képek a Galériában! A minősítő lovaglás eredményei az Eredmények menüpontban olvashatóak.  

IX. Bábolna Derby

A Bábolna Derby versenykiírása olvasható a Versenynaptár menüpontban. Már lehet nevezni!        
        Nevezés
a megszokott módon:
        a magyar országos bajnokságra a Nevezés menüpontban;
        a nemzetközi versenyekre külön Bányai Zsuzsinál (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).
        A box vagy állás igényt is mindenképpen jelezzétek Bányai Zsuzsinál!
        Nevezési határidő: 2012.04.16.
Kérünk Benneteket, hogy a határidőt tartsátok be, különben nem tudunk sem boxot, sem állást biztosítani!

Partnerek

Partnerek

Copyrigcht © 2013 tavlovasok.hu