Beszámoló a mindszentgodisai versenyről

Hírek

Eredmények az eredmények menüpontban!

 Lezajlott idén is a Nagy Livincai Lovasparádé.

Az időjárás a kegyeibe fogadta a versenyzőket, a szerdáig tartó folyamatos esőzések csak a rendezőbizottság idegeit borzolták, a pályát szerencsére nem tették teljesen tönkre.

A megmérettetés péntek estétől a prológgal kezdődött, ahol az igen finom étekről Maza Norbi és Tamás Zsolt doktorok gondoskodtak, a jó hangulathoz a talpalávalót pedig a Sárdi testvérekből álló SárdiSound Bt. biztosította.

évek óta Ducika vezérletével a kantin biztosította, hogy senki ne maradjon szomjas (biztosíthatok mindenkit, hogy 10-11 óra felé az este szemrevételezéssel is megállapítható volt, hogy elegendő mennyiségű elektrolit került a szervezetekbe). ütősebb nedűvel a Viktorka Bt. látta el az egybegyűlteket.

A szombat reggel a szokásosnak mondható szenzációs lángos Klárinénénk keze munkáját dicséri, bár sok más asszony is szorgoskodott a keze alá. Külön ki kell emelnem a félautomata dagasztógépet, Szabó Jóskát, akinek szívlapát méretű tenyerei egy-kettőre életet varázsoltak a só-víz-liszt-élesztő elegybe. A fegyelmezetlenebbeknek Bandi bátyánk ígért be meleg lángost, de végül nem került sor ilyenfajta kínálásra.

A lovasok nyolc órától startoltak el, hat fogat, hét negyvenes és 17 húszas indulónk volt. A lovasokat a pályán kint is kínálták frissítővel a szőlősgazdák, szükség is volt a nagy melegben a kiszáradás ellen védekezni.

A résztvevők döntő többsége eredményesen teljesítette a távját, sántaság miatt két fogat, valamint egy 40-es hátas versenyző esett ki. A 20-asok közül egy versenyző lova magas pulzusa miatt került kizárásra.

Az eredményhirdetés előtt babgulyás illetve vegyes pörkölt szolgálta csillapítani a lovaglás során kiüresedett gyomrú atlétákat.

Az eredményhirdetés a megszokott módon zajlott, a főrendező és a polgármester közreműködésével.

Nagyon köszönöm a bírók (Horváthné Erzsike, Horváth Kata, Lehoczki Szilvia, Bányai Zsuzsi) az állatorvosok (Dr. Kollár Kornél, Dr. Maza Norbert) munkáját, valamint minden segítőét, szponzorét, akik évek óta anyagilag illetve munkájukkal támogatják  az érezhetően népszerű rendezvényünket.

Köszönöm mindenkinek, hogy eljött, jöjjön jövőre is, és hozzon magával még egy embert…

Dr. Szebeni Zsolt

A Rendezőbizottság Elnöke

Last modified: 2024.01.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük