Beszámoló Bábolnáról

Hírek

Matyi Bianka nagy napja Bábolnán… A „kicsi lány ” negyedik lett a fiatal lovak világbajnokságán… Csapatban bronzérmes a magyar trió – Matyi Bianka Kozár Mór, Feketéné Wachtler Katalin!!! Bábolnán zajló fiatal lovak távlovas világbajnokságának mai második versenynapján a 8 éves lovak 120 km-es versenyére került sor – 15 nemzet 40 lovasa vágott neki ideális lovagló időben a 120 km-es távnak – a mezőnyben ott volt 4 magyar lovas is – Matyi Bianka Kozár Mór, Gecse Adrienn, Feketéné Wachtler Katalin.

 

100 km-ig minden rendben volt, a 3. kör után (3×40 km) az első három lovasból ketten kizárás sorsára juttak – a tegnapi futamot nyerő Nasser Bin Hamad Al Kalifa (Bahrain) és a második helyről állt ki a norvég Espeli Carstens Olaug.

 

A 4 magyar induló közül Matyi Bianka tartotta az élen haladókkal az átlagban 20 km/h iramot – első körből 30 km – 11., ként, majd 60 km-ről 7., ként érkezett és a harmadik körből is az előkelő 7., helyen érkezett a kötelező állatovosira, ahol a már említett két nagy riválisa „elvérzett”  – Bianka 5., helyről folytathatta és az utolsó körben az átrendeződőtt élmezőnyben végig ott volt a 3. – 4. helyen – a befutón a francia Bisoffi Melissa egy „lófejjel” előzte meg a magyarok legjobbját – aki végtelenül boldog volt, amikor a verseny végén lova átment a kötelező állatorvosin…

 

 

Hab a tortán!

Bronzérmes a magyar csapat

 (Matyi Bianka Kozár Mór, Feketéné Wachtler Katalin)

 

8 éves fiatal lovak világbajnokságának – 120 km-es versenyének eredménye:

egyéni:

1. Mirza Jaffer (Bahrain)  05:44:15

2. Desprez Arthur (FRA)  05:50:34

3. Bisoffi Melissa  (FRA)  05:52:27

4. Matyi Bianka (HUN)      05:52:28

 

csapatban:

 

1. FRA

2. ITA

3. HUN (Matyi Bianka Kozár Mór, Feketéné Wachtler Katalin)

Last modified: 2024.01.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük