FEI bírókat és állatorvosokat képeztek Pécsett – Fotók a Galériában

Hírek

A Magyar Lovas Szövetség Távlovas és Távhajtó Szakága képzést, illetve továbbképzést szervezett nemzetközi versenyeken dolgozó tisztségviselők számára. A tanfolyamon egymással párhuzamosan zajlott az első-, illetve második szintű bírók, technikai küldöttek és állatorvosok képzése.
Minden nemzetközi szinten elismert bírónak, állatorvosnak, technikai küldöttnek és stewardnak három évente kötelező továbbképzésen részt vennie, így a Pécsett zajló tanfolyam jó lehetőséget biztosított a magyar bíróknak és állatorvosoknak a továbblépésre. Ahhoz, hogy valaki egyre magasabb szintre lépkedhessen a ranglétrán, azaz megszerezze a kettő, három vagy négy csillagos minősítést, nem csak a tanfolyam elvégzése, hanem rengeteg munkatapasztalat is szükséges. A FEI szabályzata pontosan előírja, hogy hány és milyen szintű versenyen kell egy adott tisztségviselőnek dolgoznia ahhoz, hogy a következő csillagot megkapja.
Büszkén mondhatjuk: a távlovas szakág sok éves erőfeszítése, hogy tisztségviselőit a lehető legmagasabb szinten képeztesse, meghozta, meghozza gyümölcsét, hiszen számos kettő, három és négy csillagos tisztségviselőnk van. Egy ilyen dinamikusan növekvő szakágban, amely már most a második legtöbb nemzetközi versenyt rendezi világszerte, ez az adott tisztségviselőknek is jó lehetőség, illetve a szakágnak is büszkeség. Bíróink, állatorvosaink megtalálhatóak a cseh, szlovák, bolgár, osztrák versenyek mellett francia, olasz, emirátusokbeli, bahraini versenyeken is.
Az ilyen tanfolyamoknak óriási erénye, hogy egészen különböző hátterű, nemzetiségű, habitusú emberek találkoznak, cserélnek tapasztalatokat. így a pécsi tanfolyamon is találhattunk lett, bulgár, horvát, cseh, szlovák, román, algír, olasz, svéd, dél-afrikai, osztrák, német, román, orosz résztvevőket. így persze nem csak szakmailag, hanem emberileg is érdekes volt a tanfolyamon, mely a FEI szigorú követelményeinek megfelelően, magas szakmai színvonalon folyt.
Azért reméljük, hogy a 45 résztvevő nem csak a távlovas szakágat érintő tudással a birtokában távozott, hanem nyomot hagyott benne a pécsi belváros, a villányi borok és a magyar vendégszeretet is.

Varga Kata

Last modified: 2024.01.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük