Meghívó

Hírek

Bizonyára mindenki látta a Hidalgo, a Tűz Óceánja című filmet, ahol egy cowboy egy csodaszép paint lóval megnyerte a világ legnehezebb távlovas versenyét, melyet egy gazdag arab sejk szervezett. A feladat az volt, hogy a résztvevők egyedül, mindenféle külső segítség nélkül küzdjék le a kijelölt távot, sivatagokon, hegyeken, oázisokon át. A filmben látott versenyt rekonstruáljuk azzal, hogy egy hetes időtartamú távlovas túrát szervezünk a Lajosmizsei tanyáról a Debrecen környéki lovastanya között. A versenyzőknek külső támogatás nélkül kell lóháton eljutniuk a célig, a Western OB júliusi fordulójára. A táv nagyjából 300 km lesz. A lovasok minden nap közös táborban töltik az éjszakát, ahonnan reggelente az odaérkezésükkor szerzett előnyüket megtartva indulhatnak tovább. A táborokban állatorvosi vizsgálat állapítja meg, hogy a lovasok folytathatják-e a versenyt, illetve induláskor a lovakat lemérjük, s érkezéskor minden elvesztett kg élősúlyért +5 perc büntetést kap a lovas. Ezzel az a cél, hogy a lovakat épségben, jó kondícióban lássuk viszont a célban, megakadályozzuk, hogy valaki túlhajszolja a lovát.
A verseny dátuma még nem ismert, de körülbelül július-augusztus környékén lenne. Hozzászólásokra és jeentkezőkre vagyunk kíváncsiak, hogy mint és hogy rendezzük meg.
én ritkán vagyok Net közelében (még mindig) úgyhogy elképzelhető, hogy nem azonnal reagálok a válaszokra.
Mindenkit Nagy szeretettel várunk erre a bulira, s ha gondoljátok, olvassátok el a Sheriff által rendezett Tűz óceánja topicot, s a hozzászólásokat.Eleve nincs gyülekező hely, etetési pontok lesznek.Mindenki ott áll meg, ahol akar, vagy tud. Ebből adódik, hogy nincs segítő csapat, szükség sincs rá. Ami a lovadon elfér, és kedved van, asnnyi súlyt cipelsz, ez időre megy, elvileg kb 3 nap alatt le lehet darálni, ha olyan fanatikusak vagytok, mint Menchesz, Kamionos, vagy én.
Használhatsz GPS-t, de jobb, ha térképpel szerelkezel fel, merthogy régi sem volt GPS, mégis boldogultak nélküle is.
Mi a lovon vittünk hálózsákot, pokrócot, törölközőt, vászonitatós vödröt, továbbá a nyeregtáskában némi kaját, s nyilván készpénzt. Erre nem kell segítő, hogy hozza utánunk, mert a lovak viszont az abrakolási helyeken mindent megkapnak, vagy menet közben megállhatsz legeltetni is.
Csapatokban is lehet indulni, többen is mehettek egyszerre.
Nevezési díj lesz,fejenként, s a nevezők arányában dől el, mennyi lesz a fődíj, mert ebből az összegből lesz finanszírozva a lovak útközbeni etetése is.
Azonban a részletek még kidolgozás alatt.

Last modified: 2024.01.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük