Távlovas és Távhajtó Szakág 100 ezer forintot ajánlott fel a kiégett cecei KaBaKán lovarda újjáépítésére…

Hírek

Arra kérnénk Benneteket, hogy akinek erre lehetősége van, akár pénzzel, akár eszközzel segítse az összefogást és a KaBaKán Lovardát.  Távlovas és Távhajtó Szakág 100 ezer forintot ajánlott fel a kiégett cecei KaBaKán lovarda újjáépítésére…

A mai napon értesültünk Bányai Bélától a Magyar Lovas Szövetség Távlovas és Távhajtó Szakág elnökétől, hogy a szövetség főtitkárával egyeztetve a szakág 100 ezer forintot ajánlott fel a hét elején Cecén kiégett KaBaKán lovarda újjáépítésére, beindítására – tudom, hogy ez az összeg csekély a felmérhetetlen kárértékhez képest, de remélem, hogy megmozdul a lovasvilág, mely már oly sokszor bizonyította összefogó erejét – mondta érdeklődésünkre a távlovas és távhajtó szakág elnöke – én magam is érintet voltam vagyok az esetben, hisz egyik lovam is tűz áldozata lett – mely ott volt belovagláson a lovardában – ismerve az ott lovagló fogyatékkal élő gyermek lovasokat – engem is mélyen megérintett az eset és csak bízom benne, hogy lesz még élet a KaBaKa lovardában…

A KaBaKán Lovardáról

A lovarda Cece külterületén, közel 200 hektáros területen fekszik 16 hektáros legelővel és erdős területtel. Magyar sportlovakon és arab félvéreken lovagoltatnak szakedzői felügyelet mellett. E mellett lovas terápiával foglalkoznak. A KaBaKán Lovarda a Dunántúl kiemelkedő oktató központja, ahol bármely lovas szakmákban teljesíthető a szakmai gyakorlat, megfelelő oktatók támogatásával. Ők a simontornyai Pillich Ferenc Szakiskola gyakorlati oktató központja.

Csak találgatás – hivatalos eredmény még nincs

A hét első napján hétfő éjszaka iszonyú dolog történt a Fejér megyei Cecén. Tűz ütött ki a KaBaKán Lovardában. A helyiek szerint gyújtogatás történhetett, a hivatalos tűzvizsgálatnak még nincs eredménye.

A lovarda dolgozóinak és a tűzoltóknak harminc lovat sikerült kimenteniük, hat viszont bennégett. A lovarda két istállója, mintegy 1200 négyzetméteres terület elpusztult el, minden eszközzel együtt. A tűzben a lovarda egyik dolgozója is megsérült, akire az állatok kimentése közben egy égő gerenda zuhant rá. A lovakat a helyszínre siető fiatalok is próbálták menteni, akik hetente három napot töltenek a lovardában – de testi épségük érdekében a tűzoltók nem engedték be őket az égő épületbe. Több fiatal lovas kedvence a szemük láttára égett benn az istállóban.

Bizonyára tudjátok, ilyen esetekben hosszú idő, míg lezajlik egy tűzvizsgálat, megállapítják a tűz okát, a felelős, vagy felelősök személyét, persze, ha valóban volt ilyen. Amíg nem tisztázott minden körülmény, addig a biztosító nem fizet. Kápoli István és Kápoli Mónika, a két tulajdonos, akik létrehozták a Dunántúl egyik legjelentősebb lovas oktató központját most tehetetlenek. Minden eszköz a takarmány is odaveszett a tűzben.

Itt az alkalom és a lehetőség, hogy megmutassuk, a lovas társadalom egy összetartó család, ahol a nagy bajban kiállunk egymás mellett.

Arra kérnénk Benneteket, hogy akinek erre lehetősége van, akár pénzzel, akár eszközzel segítse az összefogást és a KaBaKán Lovardát.

Eszközök, amikre a leginkább szükség van: szálas és abraktakarmány, lófelszerelések, itatóvödrök, etetők, vasvillák, lapátok, talicskák és kazaltakaró fóliák kellenének

Terveink szerint a felajánlásokat összesítve együttesen adnánk át a helyszínen a tulajdonosoknak Cecén.

Kontaktok: Veszprém megyében Kocsis László, a Veszprém Megyei Lovas Szövetség elnöke

Az ország bármely más pontjáról Fehér Károly, a Lovas Szövetség országos kommunikációs igazgatója

Kereshetitek továbbá az összefogás ötletgazdáját, Füssy Angélát a Pannon értékmentő és Média Kft munkatársát.

Elérhetőségek:

Kocsis László 30/9427174, kocsislaszlo@koppanylovasudvar.hu

Füssy Angéla 30/280-3886, fussy.angela@pannonmedia.hu

Kovács László Füssy Angéla

elnök Pannon értékmentő és Média Kft Veszprém Megyei Lovas Szövetség

Irta: Baranyai Antal

Last modified: 2024.01.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük