Szabályzatváltozás

Hírek

Az évadnyitó közgyűlésen szavaznunk kell majd a távlovas szabályzat változásairól is. Annak érdekében, hogy ott már jó ütemben tudjunk szavazni, közzéteszem az ehhez kapcsolódó javaslatokat. Kérlek, olvassátok el, és alakítsátok ki álláspontjaitokat.

A javasolt változásokat két csoportba gyűjtöttem:

– Évadzárón felvetett módosítások: Az évadzárón elhangzott több javaslat a szabályzat bizonyos rendelkezéseivel kapcsolatban. A közgyűlés akkor úgy döntött, hogy az évadnyitón tárgyaljuk majd őket, addigra kiforrott formában. Ezeket a javaslatokat igyekeztem formába önteni, szavazásra előkészíteni. A legtöbb helyen több verzió is készült, amiről majd szavazni kell. A kidolgozott módosítási javaslatokat a „Javaslat a magyar szabályzat módosítására 2018” c. fájlban találjátok. Kérlek olvassátok el, és mérlegeljétek, hogy a közgyűlésen melyik verziót fogjátok támogatni. Ezek a módosítások 2018. március 1. napjával lépnek érvénybe, ha és ahogy a közgyűlés megszavazza őket.

– FEI szabályok változásának követése: A FEI Távlovas Szabályzat 2019-től jelentősen megváltozik. A változásokat átvezettem a magyar szabályzatba. A korrektúrát hagyjátok rajta, és akkor jelöli a szöveg az összes megváltozott pontot. Azok számára, akiket az apró, megfogalmazásbeli finomságok nem érdekelnek, sárga sorkiemelővel jelöltem minden olyan pontot, ahol jelentős, lovasokat érintő változás történt. Ezek a módosítások – amennyiben a közgyűlés elfogadja azokat- 2019. január 1. napjával lépnek majd életbe. Véleményem szerint a változások jellege olyan, ami részünkről vitát nem igényel: alkalmazkodni kell. Ha a FEI új csillagrendszert vezet be, akkor az számunkra adottság. A javasolt új szabályokat a „Magyar Távlovas Szabályzat 2019 v02” fájlban találjátok.

Last modified: 2024.01.31.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük