Fogatversenyek pontozása

Hírek

Kedves Lovasok!

 

A magyar szabályzat pontrendszere 5 oszlopot tartalmaz. Ebből az 5 oszlopból az egyik a fogatosoké. Ugyanakkor már jó ideje két oszlopot használunk a fogatosok pontozására: az ob fordulók „hosszú” távhajtó versenyeiért kapnak egy magasabb pontot, míg az ob II 40 km-es versenyeiért a 40 km-es lovasoknak szóló oszlop pontjait kapták. De a táblázat fejléce nem volt egyértelmű, félreértésekre adhatott okot. Ezt a félreértést most tisztáztuk, és az oszlopok megnevezését megváltoztattuk úgy, hogy a valóságot, a gyakorlatot tükrözzék.

A félreértés eredményekppen ugyanis a 40 km-t teljesítő hajtó ugyannannyi pontot kapott, mint a 100 km-t teljesítő hajtó, és többet, mint a 80 km-t lovagló versenyző, indokolatlan előnybe hozva így a 40 km-es versenyen hajtó versenyzőt. Ezt a gyakorlatban eddig sem így pontoztuk, és most már a szabályzat is egyértelmű, a félreértés tisztázódott. Ugyanakkor ez a csapatbajnokság eddig kiadott pontjainak korrekciójával jár. Kérjük mindenki megértését, a csapatbajnokság mindenkinek új, a rendszernek még vannak és lesznek „gyerekebetegségei”.

Hangsúlyoznám továbbá, hogy a pontrendszeren nem változtattunk, és nem is változtathatunk. A csapatbajnokság elfogadott szabályai pedig a szokásos pontrendszer alkalmazását írják elő. Egyrészt ezt a közgyűlés teheti meg, másrészt szezon közben nem nyúlhatunk bele. Ha valakinek ilyen irányú javaslata lenne, kérjük, írja azt le, és mi közzétesszük, hogy alaposan meg lehessen vitatni.

Köszönettel:

 

Varga Kata

Last modified: 2024.02.01.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük