Lóinfluenza oltások

Hírek

Kedves Versenyzők!

 

Félreértések elkerülése végett itt is közzétesszük a lóinfluenza oltásokra vonatkozó, érvényes, változatlan és általatok is ismert szabályzatot. A félreértés abból adódott, hogy a honlapra a szabályzatnak egy olyan példánya került fel, amelyből ez a melléklet egy az egyben hiányzott. A szabályok azonban változatlanok, és a hibát is korrigáltuk. Elnézést kérünk érte. Változás nincs, a szóban forgó melléklet továbbra is a következőket tartalmazza:

Alapimmunizálás Első oltás: 0. napon

Második oltás: 21-92. nap között

Azok a lovak, amelyek csak az első oltást kapták meg, nem versenyezhetnek. Azok a lovak, amelyek megkapták mind a kettőt, versenyezhetnek, de csak akkor, ha a második oltást követően a versenyhelyszínre érkezésig több, mint 7 nap eltelt.
Első ismétlő oltás Az alapimmunizálás második oltását követő 7 hónapon belül Ahhoz, hogy versenyezhessen, minden lónak meg kell kapnia az alapimmunizálást. Amennyiben egy ló 2005 előtt kapta az alapimmunizálást, akkor nem kötelező az első ismétlő oltás megléte 7 hónapon belül, hanem elegendő az alapimmunizálást követően évente az ismétlő oltások sorozata.

A lovak az alapimmunizálás második oltását követő 6 hónap + 21 napon belül versenyezhetnek, de csak akkor, ha az utolsó oltás a versenyhelyszínre érkezést megelőzően legalább 7 nappal megtörtént.

További ismétlő oltások –          Legalább évente egyszer.

–          Versenyző ló esetén az előző ismétlő oltástól számított 6 hónap + 21 napon belül

Azok a lovak versenyezhetnek, amelyek megkapták az alapimmunizálást és az előírt ismétlő oltásokat, és a legutolsó ismétlő oltást a versenytől számítva 6 hónap+21 napon belül kapták, de csak akkor, ha az utolsó oltás a versenyhelyszínre érkezést megelőzően legalább 7 nappal megtörtént.

Last modified: 2024.02.01.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük