Gyirmót 2012. március 3.

Hírek

Március 3-án Győr-Gyirmóton a Viktória Lovasudvarban megkezdődött a hivatalos távlovas szezon. 20 lovas jött össze egy osztrák távlovas Steffi Laferl részvételével nemzetközivé avanzsált versenyen.
A versenyt minősítő versenynek hirdettük, díjazás nélkül. Nem titkolt célja az volt, hogy a fiatal lovakkal minél hamarabb lehessen a minősülést elkezdeni, minél több ló tudja kihasználni azt a lehetőséget, hogy augusztusban bemutatkozzon a Bábolnán megrendezésre kerülő Fiatal Lovak Világbajnokságán. A másik célja pedig az volt, hogy junior és felnőtt versenyzőink, akik idén VB-re, EB-re készülnek, felmérjék, hol tartanak a felkészülésben. A mezőny összetétele jól mutatta, hogy nagyon sok fiatal tehetséget szeretnének minősíteni, hisz a már tapasztalt Kese, Aladdin, Akra hármas mellett, a lovak nagy része a 2004-2007-ben született lovakból állt.
A verseny 11 órakor startolt, 2 db 20 km-es kört jelöltünk ki a Rába–Marcal töltés rendszerében. A pálya kijelölése nagy kihívás volt, hisz olyan útvonalat kellett találni, ami mindenféle időjárási anomália esetén is teljesíthető. Végül az időjárás kegyes volt, a kedden még 10cm-es hó elolvadt és a mindig fújó kisalföldi szél szinte kifogástalanná szárította a pályát. Az egész mezőnyből összesen 3 lovat kellett sántaság miatt kizárni. Csak remélni tudom, hogy mindenki jól érezte magát, elérte célját, utólagosan sem találta hiába valónak a hozzánk megtett hosszú utat.

Feketéné Wachtler Kati

Last modified: 2024.01.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük