Edzőtábor beszámoló

Hírek

Lassan útnak indul kis csapatunk Tarbes-ba, a junior távlovas világbajnokságra.  A négy kiutazó versenyzőt, Fekete Patríciát, Kovács Dávidot, Bartos Viktóriát és Matyi Biankát egy közös edzőtáborba hívta össze a szakág július 9. és 11. közt Orfűn, a Bános Lovastanyán. Sajnos Bartos Viktória nem vett részt, beteget jelentett. Jelen volt azonban meghívottként Lakatos Keve.

Schaller Gábor szövetségi kapitány ilyen közel a verseny időpontjához elsősorban a lovak és lovasok közti összhangra, technikai tudásra, idomítottságra helyezte a hangsúlyt,így elősegítve az esetéeges sérülések megelőzését. Sokat dolgoztak a fedeles lovardában, illetve kint terepen a lejtők biztonságos lovaglását gyakorolták. Természetesen a csapat összerázását, összeszokását is nagyban elősegítette ez a pár nap.

Természetesen a lovak állapotának ellenőrzésére is sor került ebben a pár napban. Ebben a capatot Franciaországba is elkísérő állatorvos, Szebeni Zsolt volt segítségünkre. általánosságban elégedett volt a lovak állapotával, bár Bartos Viktória Csibész nevű lovának mozgásával kapcsolatban jobbnak látta, ha egy patkolás után a ló mozgásának ismételt ellenőrzésére is sor kerül.

Kovács Dávid szerint, akinek nagyon tetszett az edzőtábor, sok olyan dolgot lehetett tanuéni ebben a pár napban, am fontos ehhez a sporthoz, és erre az ideális időjárási körülmények, illetve e fedeles lovardában végzett munka kiváló lehetőséget adtak.

Matyi Bianka elmondta, hogy számára ez az edzőtábor nagyon tanulságos volt. Szerinte „jók voltak az edzések még ha kevés is volt, de elérte a célját.Láthattuk, hogy a lovak milyen remek állapotban vannak, végig jó volt a hangulat, úgy gondolom, hogy a csapat is össze kovácsolódott. Egyedül Vikit hiányoltam  mert őt ismerem legkevésbé. Remélem több ehhez hasonlóan eredményes edzőtáborban vehetek részt a jövőben. „

Fekete Patrícia amellett, hogy elégedett volt a körülményekkel mint a lovaspályák, mind az istálló, a csapat összetartás szempotjából is jó volt ez a pár nap, ami jól jön majd a vb-n is. Elmondta még, hogy az edzéseket „ nagyon élveztem, sok hasznos dolgot mondottSchaller Gábor, amit azóta is használok a Huncutnál. A terepen gyakorolt dolgok, mint pl. vágta a lejtőn lefelé szintén jól jönnek majd Franciaországban.”

Last modified: 2024.01.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük