A Junior válogatott további felkészülési terve!

Hírek

Befejeződtek a 2012-es világversenyekre a minősülések, felnőtt és junior korosztályban. A kitűzött céljainkat a juniorok vonatkozásában elértük, felnőtt vonalon azonban nem sikerült csapatot állítani.

A junior Európa Bajnokságra 10 versenyzővel kezdtük meg a tavalyi évben a minősülések megszerzését. Hét versenyzőnek sikerült teljesíteni az elvárásokat, egy versenyző lemondta a részvételt lova sérülése miatt.

A hat versenyző: Bartos Viktória

                                 Mihók Orchidea

                               Fekete Patrícia

                               Kovács Vanda

                               Kovács Dávid

                               Lakatos Keve.

Javaslom, hogy a fent nevezett versenyzők képviselhessék Magyarországot, a magyar távlovas sportot a belgiumi junior Európa Bajnokságon.

A felnőtt Világbajnokságra két versenyzőnek volt reális esélye kijutni: ódor Enikőnek és Tóth Józsefnek. Időközben Tóth József letett szándékáról. ódor Enikőnek ugyan sikerült a Szövetségi Kapitány által felállított minősülési szintet is megfutnia, de lova kiszámíthatatlan – versenyeken produkált viselkedése és teljesítménye nem megbízható –, ezért nem vállalta a londoni szereplést.

2012-ben tehát csak juniorjaink mérettetnek meg világversenyen.

A junior válogatott felkészülésének további menete

Július 21. Cece

Találkozunk a Fejér megyei Bajnokság keretében rendezendő versenyen, ahol orvosi ellenőrzésen esnek át a lovak. Minden érintett versenyző hozza magával az egy hétnél nem régebbi vérvizsgálati eredményeket (Praxislab által készített „nagy ló profil”: teljes vérkép, biokémia, mikro- és makroelemek), hogy lássuk, mit kell pótolni a lovak szervezetében.  A teljesítendő táv 2×20 km, maximum 16km/h sebességgel.

Augusztus 4.  Agárd, 10 óra

versenyzők fizikai felkészültségének ellenőrzése.

A felmérést 12 perces futás keretében bonyolítjuk le, lányok elvárható teljesítménye 2500m, fiúk 2700m. A felmérő után fürdés, utána evezés a velencei tóban, majd közös ebéd.(versenyző+1fő kísérő)

Augusztus 18. Izsák 9 óra

2x20km vágtaedzés – természetesen –, orvosi ellenőrzés mellett.

Szeptember 2. vasárnap, Nadap, 9 óra

Utazásra felkészítés, orvosi ellenőrzés, egy hétnél nem régebbi vérvizsgálati eredmények (Praxislab „nagy ló profil”) ellenőrzése.

Nadapon kettő lovas edzést végzünk, a fő cél a csapategység kialakítása, elméleti, taktikai felkészítés.

Szeptember 4.

Utazás az EB-re.

A lovakat kamionnal, a versenyzőket kisbusszal vagy személygépkocsikkal utaztatjuk. A verseny színhelyén a körülményekhez alkalmazkodva fogjuk kialakítani mindennapi programjainkat.

Szeptember 7-én, pénteken találkozunk a szülőkkel, hozzátartozókkal, segítőkkel. A délutáni orvosi vizsgálatok után csapathirdetés, taktikai megbeszélés.

Szombaton verseny és délután ünneplés.

Vasárnap eredményhirdetés, utána indulás haza.

 

További jó munkát kívánok!

ódor Lajos

Last modified: 2024.01.30.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük