2014.02.24. Bányai Béla – az új – régi elnök – a Magyar Lovas Szövetség Távlovas és Távhajtó szakág élén

Hírek

2014 február 22.-én tartotta újabb közgyűlését a honi távlovas és távhajt szakág, hisz az előző közgyűlésen nem sikerült a szakág élére új elnököt választani.


Mivel nemcsak az elnök, hanem az szakág vezetéség valamennyi tagjának is lejárt mandátuma, így ismét tárgyaló asztalhoz ültek a klubok küldöttei és már az első körben – újabb 4 évre – elnöknek Bányai Bélát választották – míg elnökségi tagoknak – Ballabás Kata, Dr Varga Kata, Bányai Zsuzsanna, Illés Barna, Dr Szebeni Zsolt, Tóth József – kapott megbízást.

A megválasztott elnök megköszönte a bizalmat és reményét fejezte ki, hogy a megújult vezetéssel közösen azon dolgozik a jövőben is, hogy a távlovas és távhajtó szakágat méltóképpen szolgálja, szolgálják. Feladatainkat, céljainkat közösen alakítottuk ki, ismert az idei hazai és nemzetközi versenyprogram, a szabálymódosításaink és ennek megvalósításáért vállaltuk a megbízatást. Junior EB és felnőtt világbajnokságok lesznek az év fő versenyei – a szakág elnöke optimizmusának adott hangot, akkor amiko azt mondta, hogy a junior Eb egyéniben is és csapatban is ott lesznek lovasaink, míg a felnőtt világbajnokságon egyéni induló(ink) lehetnek.
Nem kezdődött rosszul az idei évünk, hisz Fekete Patricai Abu Dhabiban első 160 km-es versenyén sikeres volt és ez hitet, ledületet, biztatást adhat neki is és társainak az idei hazai és nemzetközi megmérettetéseken.

Bányai Béla – 2001 óta 2 év megszakítással 12 éven át irányította a távlovas és távhajtó szakágat – mint elmondta, törekvése az volt, hogy új elnöke kerüljön a szakág élére és ő kívülről, de mégis belülről a továbbiakban is támogatja segíti annak munkáját. Mivel a jelölő bizottság felkérésére az új jelöltek sorra léptek vissza, ki ilyen ki olyan indokkal, végül is újabb jelöltséget felvállalta Bányai Béla, akit újabb 4 évre ismét a szakág élére választottak a klubok küldöttei.

 

Baranyai Antal

Last modified: 2024.01.31.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük