EB értékelő / Bányai Béla a szakág elnöke

Hírek

A Samorinban megrendezett távlovas EB-n Fekete Patrícia és Tóth József 14. illetve 15. helyezést értek el. Gratulálok a két sikeres magyar versenyzőnek.

Európa Bajnokságon eredményeik magyar rekordnak számítanak sebességben , 19,6 km/h átlagsebességgel tették meg a 160 km-es távot 8 óra 9 perc 55 és 8 óra 9 perc 56 másodperc alatt. Az utolsó 20 km-en is képesek voltak lovaik a 20 km/h feletti átlagra.

Jó volt látni az összeszokott, fegyelmezett csapatot.

Sajnálom, hogy csapat eredmény nem született annak ellenére, hogy az utóbbi idők legesélyesebb magyar versenyzői jutottak ki az EB-re.  Aki gyakorolta vagy ismeri a távlovas sportot tudja, hogy ezeket a versenyeket terepen rendezik, nem galopp pályán. Ebből adódóan bármikor előfordulhat, hogy a ló lesántul. Két versenyzőnknek emiatt kellett a 3. kör után feladnia.

Köszönöm a versenyzőknek, segítőiknek és támogatóiknak, hogy erre a versenyre minősültek, felkészültek, mert általuk országunk is jelen volt az Európa Bajnokságon.Köszönöm továbbá a Fekete családnak, hogy 3 lovat ilyen magas szinten felkészített és szerepeltetett az EB-n.

Biztos vagyok benne, hogy még találkozunk nemzetközi versenyeken azokkal is, akiknek most nem sikerült, hiszen mindegyikük kiváló eredményekkel büszkélkedhet már. Ehhez szakágunk a jövőben is igyekszik sok segítséget adni. Köszönjük a Magyar Lovasszövetség nagyvonalú támogatását is.

        Bányai Béla elnök

Eredmények:

http://www.endurance-timing.net/c101.php

Last modified: 2024.01.31.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük