Zártkapus versenyek lehetősége

Hírek

Kedves Távlovasok!

Mindannyian nagyon türelmetlenül várjuk, hogy újra versenyezhessünk. Jelenleg a jogszabályok zárt kapus versenyek rendezését teszik lehetővé. Ma reggel a Magyar Lovassport Szövetség arról tájékoztatta a Szakbizottságot, hogy tegnap az elnökségi ülésen elfogadták a zártkapus lovasversenyek általános járvány- és egészségvédelmi szabályait.

A Magyar Lovassport Szövetség tegnapi határozatai alapján a következő menetrendet tervezzük:

  • A Szakbizottságnak kell kialakítania a szakágra vonatkozó speciális szabályokat. Ezt igyekszünk hétfő reggelig elvégezni, és közzétesszük itt is.
  • A Szakbizottság által kidolgozott szabályokat a lovassport szövetség Elnöksége hagyja jóvá, és biztosan nagyon gyorsan fog dönteni a kérdésben, de nem tudjuk, hogy mikor.
  • Amint jóváhagyják a szabályokat, közzétesszük azokat újra.
  • Az Elnökség jóváhagyása után 14 nap elteltével kerülhet sor az első szakági zártkapus lovasverseny megrendezésére.

A Szakbizottság már felvette a kapcsolatot az ob fordulók eredeti rendezőivel, a konkrét feltételek hiányában is. Egyelőre mindegyik elvetette a rendezés lehetőségét, végleg vagy pedig szeptember közepéig. Új szervezők jelentkezését természetesen várjuk. Eddig Szilvásvárad jelezte, hogy szándékukban áll augusztus 29-én versenyt rendezni. A jóváhagyott szabályokról őket is értesíteni fogjuk.

A mellékletben a Magyar Lovassport Szövetség Elnöksége által kiadott zártkapus lovasversenyek általános járvány- és egészségvédelmi szabályait találhatjátok.

Még két tegnapi döntés:

  • az átigazolási időszakot 2020. július 1-ig meghosszabbították,
  • a korábbi sportorvosi engedélyek pedig a vészhelyzet után 30 napig még érvényesek lesznek.

Tisztelettel:

Szakbizottság

Zartkapus lovas versenyek_szablyai

Last modified: 2024.02.01.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük