^Back To Top

Távlovagló és Távhajtó Szakág hivatalos honlapja

Választás előtt

Tisztelt Szakág!

Információként mellékelem Tamás Zsolt levelét !

 

Tisztelt Szakág, Kedves Barátaim!

Jelölőbizottsági tagtársaimmal egyeztetve szeretnék néhány gondolatot közreadni a 2018.01.20. napi szakági gyűlésen lebonyolítandó választással kapcsolatosan. A jelölőbizottsághoz számos javaslat érkezett a tisztségviselők vonatkozásában. Néhányan már választ adtak, néhányan további gondolkodási időt kértek a válaszadásra. Valamennyi ismeretében nem lesz akadálya a szakági gyűlést tájékoztatni a jelöltek személyéről. A hatályos szabályozás (Lovas Szövetség Alapszabálya, 2017.09.) úgy rendelkezik, hogy a jelöltek a közgyűlésen, maximum 5 perc időtartamban ismertetik elképzeléseiket a következő 4 éves időszakkal kapcsolatos elképzeléseikről. A jelölési folyamatban résztvevők jelezték többségükben, hogy szívesen vennék, ha ez már korábban, írásos formában megtörténne meg mindez, a közgyűlést megelőzően. Javaslom, hogy a választáson résztvevő szakági elnökjelöltek, önkéntesen egy rövid terjedelmű ismertetést írjanak, amelyet egyszerre tennénk közzé, a honlapon is, és a facebookon is. Ennek időpontját a jelöltekkel egyeztetjük. Maga a választás a következőképp zajlik (Alapszabály 20.§ (2 – 4), illetve SzMSz 13.§ (2) ) : a jelölőbizottság beszámolóját követően a szavazásra jogosultak a jelölőlistára való felkerülésről szavaznak. A jelölést elfogadó személy a tisztségre akkor válik jelölté, ha a határozatképes szakági gyűlésen résztvevők 10% -a jelölőlistára, szavazatával felveszi. Ezt követően van mód a jelölteknek nyilatkozni, számukra kérdést feltenni. Az időközben elkészített szavazólapokon a gyűlés előbb megválasztja a szakági elnököt, majd külön a szakbizottsági tagokat. A záró közgyűlés a mostani feladatává tette a szakbizottság létszámának meghatározását. Az előzetes vélemények rendkívül szerteágazóak, általában páratlan (főképp 3, illetve 5) tagból álló szakbizottságban gondolkodnak, azonban érkezett javaslat 5+1 tagú szakbizottságra is. A jelölőlistára történő szavazással egyidejűleg javaslom a döntéshozatalt a szakbizottság létszámának meghatározásában. Üdvözlettel : Tamás Zs.

Fájlmellékletek:
Download this file (Választás.pdf)Választás.pdf75 kB

Abu Dhabi

A jelentkezési határidő a President's Cupra január 6! Akit érdekel, sürgősen keresse meg Mihók Csabát! 

Dubai

Szombaton 3 lovasunk is indul a hagyományos Dubaiban rendezendő 160km-es versenyen.

Feketéné W. Katalin Batu Kánnal, Fekete Patrícia a kínai tulajdonú, Portugáliában tréningben lévő Ruisenorral és Tóth József Jazerával indulnak.

Sok sikert kívánunk mindhárom magyar lovasnak!

Sajnálatos módon, a februárban tartandó President Cupra (Abu Dhabi) senki sem kapott meghívást, így az évek óta tartó magyar részvétel megszakadt.

 

B.K

 

DUBAI 2018

Szombaton 3 lovasunk is indul a hagyományos Dubaiban rendezendő 160km-es versenyen.

Feketéné W. Katalin Batu Kánnal, Fekete Patrícia a kínai tulajdonú, Portugáliában tréningben lévő Ruisenorral és Tóth József Jazerával indulnak.

Sok sikert kívánunk mindhárom magyar lovasnak!

B.K

 

Karácsonyi üdvözlet

 

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket, valamint távlovas és távhajtó sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok minden versenyzőnek és kedves családjának!

 

Mihók Csaba

Szakág elnök

 

Eger, 2017.XII.21.

Meghívás Abu Dhabiba

Idén is megérkezett a már szokásosnak mondható meghívó az Abu Dhabiban megrendezendő President's Cupra. Ráadásul idén három beminősült junior versenyző is lehetőséget kaphat a részvételre. Várjuk az érdeklődők jelentkezését. 

Fájlmellékletek:
Download this file (Hungary Invitation.pdf)Hungary Invitation.pdf199 kB

Partnerek

Partnerek

Copyrigcht © 2013 tavlovasok.hu